Dünya Alpagut Şampiyonası 2021’e ertelendi
16 Kasım 2020
Alpagutlar; Irkçılık ve Ayrımcılığ a Geçit Vermeyecektir.
18 Kasım 2020

TÜRKİYE ALPAGUT FEDERASYONU HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Hepinizin malumu olduğu üzere şampiyonamız 2-4 Nisan 2021 tarihinde Ulu Şehir Bursa’mızda olacaktır. Şampiyonamızın hazırlıklarına ara vermeden devam ediyoruz. Önümüzde ki günlerde teknik heyetimiz ve antrenörlerimiz ile bir araya gelerek seminer takvimimizi gerçekleştireceğiz.
Sporcularımız şampiyona hazırlıklarını ev sahibi olmamızın bilincinde heyecanla sürdürmekteler.
Önümüzde ki süreci en iyi şekilde değerlendirerek Türk kültür ve geleceğine ve bilhassa da Türkiye’ye yakışır bir ev sahipliğinde şampiyonamızın hazırlıklarına devam edeceğiz.
Başta bu kutlu yola bizleri davet eden KUTSAN’ımız Vasif NAMAZOV’a, Dünya Alpagut Federasyon yönetiminde, bu kutlu yolculukta birlikte yürüdüğümüz yönetimime, teknik heyetimize, sporcularıma ve Ayyıldız sevdalısı Türk’ün Ata Sporu olan Alpagutu destekleyen iş adamı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “ dedi.
Dünya Alpagut Federasyonu Teknik Direktörü Tuncay MERİÇLİ ; “ Dünya Alpagut Federasyonunu temsilen bugün sizlerle olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Dünya Alpagut Federasyonu olarak sizleri selamlıyor ve pandemi süresince aktif olarak çalışmalarınızı azimle sürdürmenizden dolayı Türkiye Alpagut Federasyonu yönetimine, teknik heyetine ve sporcularına teşekkür ediyorum. Özellikle başlatmış olduğunuz “Evde Sporla Kal,Spor Yaşatır Alpagut Hayattır” akımıyla Dünya Alpagut Federasyonu üye Ülke Federasyonlarıyla kurmuş olduğunuz bağlar bizim için çok değerli. Türk milletinin Ata Sporu Alpagutun tanıtımında göstermiş olduğunuz özveriden dolayı Dünya Alpagut Federasyonu olarak gururluyuz. Az önce Cemal Başkanımızında ifade ettiği gibi Teknik Heyet seminer takvimiyle gerek antrönelerimiz gerek hakemlerimiz gerekse sporcularımız daha bilgili yetişerek Alpagut olarak tamamlanacaktır. Alpagut’u diğer sporlardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz teknik bilgilerin Öz Türkçe terimlerle adlandırılması ve yine bunun yanında gerçek tarihimizin anlatılarak uygulanmasıdır. Yine belirtmek istiyorum ki Pandemi öncesi Dünya Şampiyonasına katılmak İçin yapılan kayıtlarda ; başta ülkemizin coğrafi konumunun cezbediciliği, alınan sağlık önlemlerinin dünya çapında takdirle karşılanması ve sizlerin göstermiş olduğu çalışmalar heyecan uyandırmış başvuru sayıları artmıştır.Dünya Alpagut Federasyonu bu başvuruları incelemektedir. Son olarak belirtmek isterim ki Dünya Alpagut Federasyonu olarak desteklerimizle sizlerin her zaman yanındayız. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. “ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir