Atatürk`ün emanet ettiği gençliğe Alpagut ile Sahip Çıkıyoruz!

Alpagut Bursa`da Buluştu
7 Ekim 2019
Alpagut Dünya`yı Bakü`de Titretecek!
22 Kasım 2019

Atatürk`ün emanet ettiği gençliğe Alpagut ile Sahip Çıkıyoruz!

DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLIK
Türkiye Alpagut Federasyonu dünya şampiyonası öncesi,bu yıl ki 2. Sunuştayını Türkiye’nin birçok şehrinden gelen katılımcıları ile Bursa’da gerçekleştirdi.
“Onlar ömürlerini Türk’ün yeniden dirilişi için harcadı.” Türkiye Alpagut Federasyonu himayesinde 2’ci Sunuştayını, Bursa İncirli Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Dünya Şampiyonası öncesi gerçekleştirilen 2’ci Sunuştaya Avrupa Alpagut Federasyon Başkanı Tuncay Meriçli, Dünya Alpagut Federasyon’u Disiplin Kurulu Başkanın Betül Altıntaş, Romanya’da yapılan müsabakada Şampiyonluğu getiren Alpagut Kaçut Başkanı Bülent Büyük, Türkçe’nin Diriliş Hareketi Bursa Başkanı Salih Çam’ında […]

Ev sahibi durumunda olan Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal Ersoy’da organizasyona katılanlara hitaben; “Kasım ayında bu yıl Bakü’de 2’cisi düzenlenecek Dünya Alpagut Şampiyonası için hazırlıklarımızı hızla sürdürüyoruz. Amacımız sadece spor dallarında bir ödül ile Türkiye’ye dönmek değil. “Alpagut Türk’ün Kültürü ve Yaşam” biçimidir. Bunu “Türkçe’nin Dirilişi Hareketi” birlikte Dünya üzerinde yaşayan 350 milyon Türk’le buluşturarak gelecek nesillere aktarabilmek. 2020’de 3’cü Dünya Alpagut Şampiyonası Türkiye’de yapılacak. Biz Ay-Yıldız ve Alpagut sevdalıları olarak onlarca Devlet kurmuş ve yaşatmış nesilin torunları olarak dünyada Türkçe’nin hakim olarak konuşulacağı, Ahlaklı ve Milli bir spor olan Alpagut’u geleceğe sağlam adımlarla taşıyarak devam etmesini istiyoruz.” Dedi.

Bir ölür, Bin dirilriz!

Ersoy; “Atatürk derki; “Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” Alpagut sevdalıları olarak da tüm dünyaya sporcu çevikliğimiz, zekiliğimiz ve ahlakımızla haykırıyoruz; “Biz Türk’üz, Bir Ölür Bin Diriliriz.” Atatürk’ün emanet ettiği gençliğimiz var, onlar çok ileride. Yalnızca dışarının çok etkisindeler. Yalnızca dış ülkelerin değil, evlerinin dışındanda çok etkileniyorlar. Bizim gençlerimiz herşeyi yapabilecek güçte. Alpagut yalnızca bir spor değil bir kültürün yansıması olacak. Onlara Atalarından kalma Türklüğü aşılamamız yeterli olacaktır. Ne mutlu dünyadaki Alpagut sevdalılarına. Ne mutlu Türk’üm diyene.” Dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir