Alpagutlar; Irkçılık ve Ayrımcılığ a Geçit Vermeyecektir.
18 Kasım 2020
TÜGİAD Genel Başkanı Çevikel: Kırgızistan ile ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz.
5 Ocak 2021

Cemal ERSOY:”HER ŞEY TÜRK MİLLETİ İÇİN!”

Üçüncüsü Ulu Şehir Bursamızda gerçekleşecek olan Dünya Alpagut Şampiyonası hazırlıklarına geçtiğimiz yıl Şubat ayında başlayan Türkiye Alpagut Federasyonu dün yaptığı online toplantı ile hazırlıklarını sürdürüyor. Türk Milli Takımını şampiyonaya hazırlayacak olan yeni katılan Antrenörlerle online toplantı sayesinde bir araya gelen Türkiye Alpagut Federasyonu Yönetim Kurulu tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal ERSOY başkanlık yaparken, Alpagut Dövüş Sistemleri Kurucusu Dünya Alpagut Federasyon Başkanı KUTSAN Vasif NAMAZOV online olarak katılırken,Dünya Alpagut Federasyonu Teknik Direktörü Tuncay MERİÇLİ, Dünya Alpagut Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Betül ALTINTAŞ, Dünya Alpagut Federasyonu GURŞAG Sistem Başkanı Yüksel ARSLAN’da toplantıya katılım sağladılar. Azerbaycanın kendi toprakları olan ve haklı davası Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalar nedeniyle Türkiye Alpagut Federasyonu, KUTSAN Vasif NAMAZOV’un şahsında Azerbaycan Türklerinin yanında olduğunu,şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve başsağlığı dileyerek birlik mesajı verdiler.

Toplantı esnasında Türkiye Alpagut Federasyonu Türk Milli Takımı Baş Antrenörü Osman YILMAZ ; “İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya, Erzurum, Sinop, Şanlıurfa, Gaziantep, Ordu illerimizle birlikte yıl sonuna 70 ilimizde spor salonlarımızda Alpagut Sporcularının yetişeceğini hedefliyoruz. Bugün aramıza katılan ve katılmaya hazırlanan arkadaşlarımız uzun yıllardır savunma sporlarını yakından tanımaktadır. Maalesef hepimiz biliyoruz ki sporu spor olarak değil, ticarethane olarak gören bir çok antrenör, spor salonu sahibi, hatta bazı federasyonların yöneticileri var.

Biz herşeyden önce Milletimizin geleceği olan Türk evlatlarını aynı ecdadımız gibi tarihi, milli şuuru olan, dosta güven düşmana korku salan, mazluma ümit veren yiğitler olarak yetişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Biliyoruz ki spordan uzaklaşan gençlik maalesef art niyetli insanların akıllarını çelmeleriyle sokaklarda yanlış yollara düşüyor ya da içlerinde ki enerjiyi sağlığa dönüştüremeden sosyal ilişkilerinden de uzaklaşarak asosyalleşiyorlar. Biz gençlerimize sporu tekrar sevdirmek hayatlarında sağlığı ve kültürü ön planda tutmalarına yardımcı olmak istiyoruz.Bu sefer işimiz daha kolay. Çünkü Alpagut bizim Ata Sporumuz. Kültürü, Milli Şuuru, Dili ve tüm hissiyatı damarlarımızdaki asil kanda zaten mevcut. Sayın Başkanımıza ve değerli yönetim kurulumuza teknik heyet adına belirtmek istiyorum ki Dünya Şampiyonamıza Milli takımımızı işte bu Milli Duygularla kararlı bir şekilde hazırlayacağız. Hepinize saygılarımı sunuyorum”dedi.

Alpagut Türk Milli Takımına yeni katılan antrenörler federasyon başkanı ve yönetim kuruluna kendilerini tanıtarak akıllarında olan soruları paylaştılar.

Başta Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal ERSOY olmak üzere Yönetim Kurulu Teknik heyetin sorularını cevaplayarak Dünya Şampiyonasına istişareler neticesinde aldıkları kararlarla hazırlandıklarını gösterdiler. Toplantının sonlarına doğru Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal ERSOY ;” Değerli KUTSAN ve Dünya Teknik direktörümüz Tuncay MERİÇLİ Baş Antrenörümüz Osman YILMAZ Saygıdeğer antrenör ve hocalarım; Bu akşam zor şartlarda gerçekleştirdiğimiz toplantımızın gönül coğrafyamızda nasıl dalgalandığına şahit oldum ve şunu anladım ki hocalarımızla ve yetiştirecekleri Alp’lerimiz ile dünyaya Türk’ün ve Türkçe’nin hiç silinmeyecek mührünü vuracağız… Belirtmek isterim ki… Alpagut ailesinin kutlu yolunu, çok daha güçlü kılabilmek adına bir araya gelen koca yüreklerinize şimdiden şahsım ve tüm Ay Yıldız Sevdalıları adına teşekkür ederim… Sizler sayesinde tüm Türkiye’yi ve Dünyayı saracak Alpagut Sporu’nun kutlu hikayesini ölümsüzleştirmek için sabırsızlandığımı ayrıca belirtmek isterim… Çocuklarımızın ve gençlerimizin Türkçe konuşacağı ve kendi bayrağımızı selamlayacağı Atalarımızın emaneti olan Alpagut Sporumuzun ve birlikteliğimizin Türk coğrafyasına ve tüm Dünyaya hayırlı uğurlu olması temennilerimle.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir