CEMAL ERSOY: ‘’ KUTLU YOLUN KUTSAL SAVAŞÇILARI OLMAK KOLAY DEĞİL’’

3. Dünya Alpagut Şampiyonası Bursa’da düzenlenecek
20 Şubat 2020
Başkan’ımız Sayın Cemal ERSOY’un katılacağı ve ALPAGUT’un konuşulacağı yayına tüm Alpagut severleri bekliyoruz.
14 Mart 2020

CEMAL ERSOY: ‘’ KUTLU YOLUN KUTSAL SAVAŞÇILARI OLMAK KOLAY DEĞİL’’

Türkiye Alpagut Federasyonu genişletilmiş istişare toplantısı için olağan olarak toplandı.

Bursa’da gerçekleştirilen ve Türkiye Alpagut Federasyon başkanı Cemal ERSOY’un başkanlığında toplanan Türkiye Alpagut Federasyonu, olağan istişare toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıya Türkiye Alpagut Federasyon yöneticileri tam kadro katılırken Bursa’nın saygın ve bilindik iş adamlarının da Türkiye Alpagut Federasyonuna yönetici olarak katılması dikkat çekti.

Toplantıya Dünya Alpagut Federasyonunu temsilen Dünya Alpagut Federasyonu Teknik Direktörü Tuncay MERİÇLİ’ de katıldı. 

Bunun yanı sıra Dünya Alpagut Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Betül ALTINTAŞ ve Dünya Alpagut Federasyonu KURŞAD Branş Başkanı Yüksel ARSLAN Türkiye Alpagut Federasyonuna bilgilendirmeler yaptı.

Federasyon Başkanı Cemal ERSOY’un yönetim kurulu üyelerini takdim ederek başlattığı toplantı, Dünya şampiyonasına giden yolun hazırlık aşamaları, organizasyonun boyutları ve hedefleri hakkında bilgiler verilmesiyle devam etti. Şubat ayında yapılan basın lansmanının yerel ve ulusal medyada geniş yer bulmasına değinen Başkan ERSOY Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ’ın ve ekibinin bu kutlu yola verdikleri büyük destekle Alpagut’a verilen önemin dünya şampiyonasının bitimine müteakip daha çok çoğalacağını ifade etti. Dünya şampiyonasına 8 ay gibi bir süre olmasına rağmen çalışmalarını hızlandıran Türkiye Alpagut Federasyonu’nun çalışma takvimi ve yol haritası üzerine istişarelerde bulunuldu. Yöneticilerin fikirlerini ve hissiyatlarını açıkça dile getirmeleri ve görev almaktan gurur duydukları gözlendi.

Dünya Alpagut Federasyon kurucusu Kutsan Vasif NAMAZOV 3g bağlantı ile toplantıya bağlanarak Türkiye Alpagut Federasyonu yöneticilerine başarılar diledi. Alpagut’un kuruluş sürecinden ve günümüze kadar olan gelişmesinden bahseden Kutsan Vasif NAMAZOV, 3.Dünya Alpagut Şampiyonasının Bursa’da gerçekleştirilecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Toplantı sonrası Türkiye Alpagut Federasyon Başkanı Cemal ERSOY toplantı içeriğiyle alakalı basın demeci yayınladı.  Demecinde ‘’ Kutlu bir yolun kutsal savaşçıları olmak kolay değil’’ ifadelerine yer veren Başkan ERSOY ‘’ Hedefimiz sadece Dünya şampiyonasını basit bir etkinlik olarak düzenlemek değil, dünyanın 40’ı aşkın ülkesinden gelecek misafirlerimize  Ulu Şehir Bursa’mızı, cennet vatanımız Türkiye’mizi, Türk gelenek ve göreneklerini bizlere yakışan şekilde tanıtarak, şampiyona sonrasında da devam edecek dostlukların temelini atmak ve milletimizin, ata sporumuz olan Alpagut’u önce öğrenmesi sonra da faaliyet içerisinde bulunmasını sağlamaktır’’ dedi.

Demecin tamamı ise şöyle;

‘’ Değerli basın mensupları, konuşmama başlamadan önce geçtiğimiz hafta İdlib’ te şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bildiğiniz gibi 3.Dünya Alpagut Şampiyonası Ulu Şehir Bursa’mızda gerçekleşecek. Şubat ayı itibariyle basın lansmanımızla duyurusunu yaptığımız dünya şampiyonası için hazırlıklarımızı hızlandırdık. Lansman sonrasında genişletilmiş istişare toplantımızın ilkini bugün gerçekleştirdik. Yaklaşık 5 saat süren toplantımızda hazırlık sürecimizin nasıl işleyeceği, yol haritamızın belirlenmesi, ulaşmak istediğimiz hedeflerimizle alakalı uzun uzun istişarelerde bulunduk. Bize yakışan bir organizasyon gerçekleştirmek için sık sık bir araya gelerek çalışmalarımızı büyük bir özveriyle devam ettireceğiz. Kutlu bir yolun kutsal savaşçıları olmak kolay değildir. Alpagut sadece bir spor değildir. Alpagut Türk milletinin dilini, tarihini, gelenek ve göreneklerini yansıtması açısından önemli bir misyona sahiptir. Bu misyon neticesinde Alpagut sporuyla ilgilenen hangi milletten olursa olsun her sporcu karşılamalar öncesinde şanlı bayrağımıza selam verecek, öz Türkçe terimlerimizi öğrenecek böylece kültürümüzü tanımış olacaktır. Hedefimiz sadece Dünya şampiyonasını basit bir etkinlik olarak düzenlemek değil, dünyanın 40’ı aşkın ülkesinden gelecek misafirlerimize Ulu Şehir Bursa’mızı, cennet vatanımız Türkiye’mizi, Türk gelenek ve göreneklerini bizlere yakışan şekilde tanıtmaktır. Alpagut sporcuları düzenlenen etkinlikler sayesinde birbiriyle gönül bağı kurmuş olacak yarının dostlukları da böylece inşa edilmiş olacaktır. Milletimizin de ata sporumuz olan Alpagut’u önce öğrenmesi sonra da faaliyet içerisinde bulunmasını sağlamak ta hedeflerimiz arasındadır. Dünya Alpagut sayesinde Türkçe öğrenecektir.  Bu bizim için üzerinde durduğumuz kutsal bir konudur. Ayrıca Şampiyonamızın kasım ayında gerçekleşecek olması sebebiyle gelecek sporcularla birlikte sonbahar’ da yapraklarını döken ticaretimiz de olumlu yönde etkilenecektir. Bu durum bizleri mutlu etmektedir. Ülkemizin bekası, ekonomik ve sosyal refahı bizim için her şeyin üstündedir. Gözlerimizi açtığımız Cennet vatanımıza, büyük Türk Devletine ve aziz Türk milletine hizmet etmek bizler için şereftir. Türk Milletinin Ata sporu olan Alpagut bu hisler ve düşüncelerle Türkiye’mizde filizlenmekte ve büyümektedir. İnanıyoruz ki bu kutlu uğraş çınar olacak ve gölgesi bütün dünya milletlerine uzanacaktır. Bu hislerimize ve düşüncelerimize ortak olan ve şampiyonamızın gerçekleşecek olmasında büyük destekleri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur AKTAŞ’a da bir kez daha sizlerin ve yönetici arkadaşlarımın huzurunda teşekkür ediyorum. Çok yakında çalışma takvimimiz içinde bulunan Alpagut’un tanıtımıyla alakalı içerik ve görseller başta olmak üzere, tanıtım lansmanlarımız, eğitim seminerlerimizle karşınızda olacağız.’’ Dedi.

Toplantıya katılan Türkiye Alpagut Federasyonu yöneticileri şu kişilerden oluşuyor ;

  • Cemal ERSOY
  • Salih ÇAM
  • Niyazi SALMAN
  • Gökhan ALTUN
  • Semih Samet YÜCEL
  • Mashar ÇOLAK
  • Ahmet ERASLAN
  • Muharrem ZÜMRÜT
  • Kemal CÖMERT
  • Mustafa CAMCI
  • Numan ÇAVDAR
  • Hakan DERE
  • Emrah ŞEN
  • Fatih AKTÜRK
  • Alperen YÜCEL
  • Necmi AKIL
  • Resul YİĞİT

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir