3. Dünya Alpagut Şampiyonası Bursa’da düzenlenecek – Bursa Hakimiyet
20 Şubat 2020
Bursa, 3. Dünya Alpagut Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak
20 Şubat 2020

40 ülkeden 650 sporcu… Dünya Şampiyonası Bursa’da…

Türkiye Alpagut Federasyonu oluşumunun ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Dünya Alpagut Şampiyonası, kasım ayında Bursa’da gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında, geleneksel sporların bir yaşam kültürü olduğunu söyledi.

Şampiyonanın ilk ikisine Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aktaş, alpagut sporuna destek vermenin kendileri için büyük bir onur olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Alpagut, dövüş sporunun dünyaya Türkçe bakışı olarak yansımasıdır. Dünyanın en eski milletlerinden biri olan Türk milletinin binlerce yıl nasıl hayatta kaldığını, o zor şartlara karşı kendisini nasıl savunduğunu ve nasıl bir mücadele verdiğinin resmidir. Türk insanının spor ahlakı, rakibe saygısı, olgun birey yetiştirme yöntemi bugün 3 katıda 30’ı aşkın ülkede ve binlerce sporcuyla yapılmaktadır. İnşallah 20-22 Kasım’da Bursa’nın ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yapılacak bu organizasyona 40’ı aşkın ülkeden 650 civarında sporcu katılacak.”

Alpagut artık dünyada bir Türk sporu olarak anılacak

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir