Alpagut Nedir – Cemal Ersoy

Cemal Ersoy Başkanlığında ki Apagut Türkiye Dünya ikincisi oldu.
27 Şubat 2019
23 Nisan Coşkusu
23 Nisan 2019

Alpagut Nedir – Cemal Ersoy

ALPAGUT

Türk gencinin atalarından kalan savunma ve savaş yöntemlerinin bir spor dalı olarak hayata geçirilmesine verilen tarihi bir addır.

Alpagut,tek başına düşmana saldıran ve hiçbir yandan yakalanmayan yiğit anlamına gelmektedir.kurt soyundan seçkin ve saygın kişi anlamına gelen ilk Türk devleti Hunlardan beri savaşçı, cesur,yiğit, anlamında kullanılmıştır.

Bugün dünyada yüzbinlerce kişiye Çin, Japon hatta Amerikan sporu diye anlatılan, üstelik onların felsefesini aşılayan karate, judo, tekvando, kik boks gibi Türklerden alınma oyunların karşısına bu kez bir Türk sporu olarak çıkıyoruz.

Bu spor (Alpagut Turan Savaş Sanatı) Türklere kendi atasına, bayrağına, ulusuna saygıyı, olgun birey olmayı, yaşamın her türlü güçlüğü karşısında savaşmayı öğretiyor. Bu savaş sanatı ile devlet, millet ve büyüğe sevgi saygı aşılanacak gençlerimiz, bireysel özgüven, sağlıklı beden, emeklerinin karşılığını bulma, başta Turan coğrafyası olmak üzere dünyayı tanıma gibi pek çok kültürel mirasa ulaşacakları, öğrenecekleri gibi, yine pek çok kötü alışkanlıktan, yabancı kültürün olumsuz etkilerinden ve gençler arasında yaygın biçimde görülen popüler kültürden kaynaklı yabancı özentiliğinden kurtulması sağlanabilecek.

Dünyada Türk devletlerinin varlığının kanıtsanacağı ve Türkçe konuşulan milli ve ulusal değerlerde ATA sporumuz konuşulacak ve var olacaktır.

Türk dünyasına ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun…

Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı
Cemal Ersoy

HABERLER (ALPAGUTLARIN ZAFERİ)

SES TV – YOUTUBE

BURSA DA BUGÜN

MİLLİYET

HABERTÜRK

SON DAKİKA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir