Alpagut Bursa`da Buluştu

Kocayaylanın Gözdesi Alpagut
24 Temmuz 2019
Atatürk`ün emanet ettiği gençliğe Alpagut ile Sahip Çıkıyoruz!
7 Ekim 2019

Alpagut Bursa`da Buluştu

Türkiye Alpagut Federasyonu dünya şampiyonası öncesi, bu yıl ki 2. sunuştayını Türkiye’nin birçok şehrinden gelen katılımcıları ile Bursa’da gerçekleştirdi.

Türkiye Alpagut Federasyonu dünya şampiyonası öncesi, bu yıl ki 2. sunuştayını Türkiye’nin birçok şehrinden gelen katılımcıları ile Bursa’da gerçekleştirdi.
      Şampiyonada kullanılacak olan yeni tasarım çapan kıyafetinin de tanıtıldığı sunuştayda, Avrupa Alpagut Başkanı Tuncay Meriçli tarafından tanıtılan yeni network sistemi büyük ilgi gördü.
      Hoca ve sporcular dünyada hiç bir federasyonda olmayan çok değerli işbirliğine imza atmış olan Türkçe’nin Dirilişi Hareketi Bursa Başkanı Salih Çam tarafından Türkçe’nin önemi ve Alpagut’taki yerini içeren sunumu dinlediler.


       Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal Ersoy, yaptığı açıklamada, “Kasım ayı içerisinde Bakü’de 2.si gerçekleşecek olan Alpagut Dünya Şampiyonası’na hazırlıklarımızı hızla sürdürüyoruz. Amacımızın yalnızca spor olmadığını da Türkçe’nin Dirilişi Hareketi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.
       Dünyada 300 milyon Türkçe konuşan soydaşımız bulunmakta, onlarca devlet kurmuş atalarımızın evlatları olarak tüm dünyada Türkçe’nin konuşulacağı bir gelecek adına ahlaklı ve her noktası ile milli bir sporla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.


       Ersoy,    “Bu bağlamda Alpagut ve Ay Yıldız sevdalıları olarak ,2020’de Türkiye’de gerçekleştireceğimiz 3.Alpagut Dünya Şampiyonası’nı bu vizyon ve hedef doğrultusunda gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerine  son verdi.
        Alpagut Kaçut Başkanı Bülent Büyük en son Romanya’da kazandıkları şampiyon takımı ile şunuştayda ayakta alkışlandı.
       Dünya Alpagut Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Betül Altıntaş’ın denetlediği sunuştayda, disiplin ve kurallar ile alakalı konular da işlendi.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir